Liten logga    Textlogga    Liten logga

 

Startsidan

Aktiviteter

Stadgar

Bygd & Byalag

Kontakt

Foton

E-post

2016-12-18 Byggmöte och annat

Höstens program är nu avslutade, byagranen rest och julen står för dörren. Julmarknader och julbord har avlöst vartannat och nu pyntas det i våra stugor för den egna julen.

I Uppgränna Byalag förbereddes julen med den tradition som pågått i många årtionden, nämligen firandet av Lucia med följe, i samband med auktion på skänkta varor. Årets agerande i luciatåget var av något yngre årgångar och det har sin speciella charm.

Auktionen gick som en dans och lotterierna försvann som smör i solsken - för att använda gamla slitna uttryck - men det var så!

Nu har vi snart ett nytt år som inleds med Knutsdans den 13 januari, där ung och gammal roar sig och fikar. Tomten har lovat komma eller sänder ett skickebud. Kl 18.00 spelar vi upp!

Det är en hel del på gång och svåra beslut att fatta den dagen. Därför hälsar vi alla byalagsmedlemmar och intresserade att komma till Byagården på ett informationsmöte om ombyggnadsplanerna söndagen den 22 januari kl. 16 00. Då kommer byarådet att lägga fram tankar kring en handikappanpassning som ev. måste göras. Vi fikar tillsammans och har öppen diskussion kring hur planerna är. Kom med då så du håller dig underrättad! Det är svårt att annars veta vad som ska beslutas på stämman.

Därefter är det inte långt kvar till Byalagets eget nyår, nämligen Byastämman som hålls söndagen den 5 februari kl. 16.

Efter stämman kommer utskick att göras i vanlig ordning på verksamhet och uppgifter för att hålla vår fina Byagård och dess verksamhet igång.

Du vet väl att man kan hyra lokalerna för diverse sammankomster genom Inger Tel 072-183 06 46!

2016-10-23 Info om höstaktiviteter

En lång härlig förhöst avlöses nu av dunkla dagar med dis och välbehövligt regn.

Aktivitetsgruppen ordnade en lysande After Work-kväll med fullsatt lokal och härlig stämning den 7 november. Maria hade lagat god mat, Lillemor, Lena och Christina fixade med tillbehör och service. Kvällens huvudpunkt var musikquiz ordnat av Rolf Algeskär, som också hedrade vinnarna.

Kommande aktiviteter

Först ut är är resning av byagranen i vägskälet kl 9 lördagen före första advent, alltså den 26 november.

Samma dag som granresningen arrangerar vi en julmarknad mellan 15 - 17 vid Byagården.

Sen rusar tiden mot advent och Luciafirande med auktion. Den 10 december fyller vi Byagården med unga och äldre till gemensamhetsfest runt denna högtid. Ta med varor att sälja och/eller rikligt med pengar att handla för. Swish-betalning är möjlig.

Jul firar var familj efter sina traditioner, men på Tjugondedag Knut dansas den ut gemensamt i Byagården med tomte och dans kring granen. Det är som alltid den 13 januari.

Mellan våra aktiviteter är Byagården uthyrd till diverse sammankomster som föreningsmöten, minnesstunder och fester av olika slag. Full utrustning för 60-70 sittande vid dukat bord finns. Två spisar, två diskmaskiner mm finns till förfogande. Välkomna att hyra: 0390 21120/ Inger

2016-08-30 Oj så fort sommaren gick!

Solen har flödat över byn och regnet har varit frånvarande, till glädje för många men har saknats av växtligheten och skulle ökat på vårt grundvatten - men hav tröst! Säkert får vi också våta dagar framöver.

Midsommarfirande blev en succé! Vackert väder, många och glada besökare och villiga frivilligarbetare - precis som det ska vara för en lyckad tillställning! Swishbank var nytt positivt inslag.

Byalaget har haft semester med vissa avbrott. Till vår glädje får vi hjälp med en ny gärdesgård på Byaträffen. Den har saknats i sommar sedan flitiga medlemmar tagit bort den gamla. Iakttagande förbiresenärer har säkert konstaterat att det ligger jord som fyller upp sydvästra hörnet på planen. Denna justering av ytan gör att tältet som är uppsatt på midsommarafton kommer i plan med övrigt och ger bättre överblick men det är även mer skonsamt för tältet.

Jorden har vi kommit över genom personer med god kännedom om var sådan finns. Många hjälpte till, men två namn ska nämnas; Nicklas Gustafsson som har all heder av sitt engagemang och Roger Hjertstedt som släppte till jord han hade tänkt använda för egen del. Jord motsvarande ett par tradare ligger i hörnet.

Vid Byagården har vi rensat planen från ogräs.

Vid Byagården hade ett gäng veteranmotorcyklar anhalt och utspisning mitt i sommaren - en härlig syn med dessa "hojar" från tidiga 1900-talet.

Den 19 augusti hade vi celebert besök av representanter för Bygdegårdarnas förening som vi är anslutna till. De hade många lovord att uttala över våra fina lokaler. En ev. handikappanpassning med hiss och funktionell toalett ansåg de som en självklarhet att vi ska satsa på.

Nytt för i sommar är att byalaget har ett Instagram-konto; uppgrannabyalag Där kan man följa stort som smått av det som händer i Byalagets regi.

Nu ser vi hösten an. En del bokningar har flutit in, fler har chans att kontakta oss!

2016-06-19 Snart midsommar!

Sommaren är här, barnen har slutat skolan och vi längtar alla efter midsommar med dess traditioner vad gäller mat, dryck och umgänge. I Uppgränna firar vi på samma sätt som vi gjort sedan slutet av sjuttiotalet med ringlekar, lotterier, kaffe med hembakt bröd och allt annat som hör ett midsommarfirande till.

På förmiddagen kl. 9 kläs stången och då behövs det en hel del folk och mycket blommor. Ta med dig själv, en vän och ett knippe blommor så blir kransarna fina.

Klockan 16 reser vi stången och börjar firandet.

Ni är alla mycket välkomna till Byaträffen!

2016-02-15 Kortrapport från Byastämman

7 februari avhölls årsmöte i Byalaget med god tillslutning. 188 medlemmar finns registrerade till dags dato. Bygälden är oförändrad, det vill säga 125 kr per person över 25 år, 50 kr per person 19-26 år, samt för samtliga barn upp till det år de fyller 18 år i familjen 50 kr totalt.

Protokoll, inbetalningskort (Bg 5711-7640) samt listor för grupper som bildats för Byalaget samtliga uppdragsområden kommer att distribueras till medlemmar.

Byaråd hålls vanligtvis första måndag i varje månad. Känner du att du vill hjälpa till i något sammanhang, så kontakta någon i Byarådet.

2016-01-10 Nu dansar vi ut julen

På onsdagen den 13 januari klockan 18 prick startar årets knutsdans. De som vill dansar en stund runt granen varpå tomten dyker upp och sedan är det kaffe med en smörgås.

Kom och var med eller sitt bredvid och titta. Alla är välkomna.

Gammalt

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

| E-post: info@uppgrenna.com | Webbansvarig | Uppdaterad 2016-12-18 |