Liten logga    Textlogga    Liten logga

 

Startsidan

Aktiviteter

Stadgar

Bygd & Byalag

Kontakt

Foton

E-post

2014-11-23 Granresning med invigning av tavla och skylt
Nu på lördag reses julgranen i vägskälet i Uppgränna. Alla som vill hjälpa till med det är välkomna kl 9. I vanliga fall brukar dagen avslutas när granen är på plats, men i år vidtar istället två högtidliga invigningar:

Avtäckning av Jeanette Ejdehages tavla och en skylt vid monumentet kl 11
Jeanette är konstnär i Gränna och har målat en tavla med blandade motiv från Uppgränna. Denna har hon skänkt till byalaget och vi har tacksamt tagit emot densamma. År 2008 reste byalaget ett monument över den stora branden 1708. Med stöd från Boije Hjertströms fond har vi nu tillverkat en vacker skylt som förklarar monumentets innebörd.

Vi serverar glögg med något litet julinspirerat tilltugg

Välkomna!

PS. Vi räknar med att kunna vara utomhus under hela evenemanget

2014-09-28 Cykelväg, äntligen!
Det tycks nu som om cykelvägen mellan Uppgränna och Gränna äntligen blir av. Den är synnerligen efterlängtad och kommer att vara ett lyft för alla som vill ta sig mellan Gränna och Uppgränna eller tvärt om. Kommunen bekostar GC-vägen med undantag för två överfarter över landsvägen som Trafikverket lovat att ordna. Byalaget känner ännu inte till detaljerna, men det verkar som sträckningen blir från Mellby till Toragården. Vi får nog anledning att återkomma om detaljer. Till dess gläds vi åt genomförandebeslutet!

Se artikel ur JP

2014-09-28 Konsert med Joe Fournier den 11 oktober

Välkommen på konsert i Uppgränna byagård

Den 11 oktober gästas Uppgränna byagård av Joe Fournier från Kanada och med sig har han Olle Schelander från Göteborg på banjo och gitarr.

Joe spelar country med inslag av blues och rock. ( www.joefournier.com)

Konserten börjar ca kl. 20.30, Byagården öppnar 18.00

Entré 100kr, Entré och mat 195kr

Vi serverar pulled pork med tillbehör 18.00-20.00

Missa inte detta tillfälle att lyssna på en härlig artist och underhållare som gjort flera Europaturnéer.
2014-09-03 Aktiviteter i september
Nu den 13 september är det kräftskiva i Byagården. Alla tar med det de själva vill äta och dricka och byalaget bjuder på kaffe och kaka efteråt. Kl 19 börjar skivan, men kom väldigt gärna förbi vid kl. 10 och hjälp till att dekorera och duka.

Mycket välkomna!

Tyvärr kommer det inte att bli någon Magiska Hästens Dag i år, men med lite tur och mycket arbete kan den återuppstå redan till 2015.

2014-08-06 Arbetsdag m.m.
Lördagens arbetsdag är flyttad till tisdagen den 19 augusti kl. 18. Då kommer vi att framför allt snygga till i köket och putsa fönster, men det saknas inte andra uppgifter heller, så alla är välkomna att ta ett handtag!

Ytterligare en ändring är gjord jämfört med den ursprungliga aktivitetsplanen. Lördag den 11 oktober kommer en kanadensisk countrysångare, Joe Fournier hit och spelar. Den konserten ersätter då höstens After Work. Det blir spännande! Missa inte den kvällen.

2014-07-16 Byamarknad med loppis den 2/8

Nu är det dags för byamarknad och loppis på Byaträffen. Den 2 augusti kör vi mellan kl. 10 och 15 och vi hoppas på många som säljer och många som kommer förbi och handlar av knallarna.

Är du gäst och
vill handla?


 
Marknaden har öppet kl 10-15 på Byaträffen i Uppgränna, ca 4 km norr om Gränna med en mest bedårande utsikt över Vättern (se här till vänster för vägbeskrivning)
Under dagen serverar byalaget kaffe och våfflor
 
Vill du sälja? Anmäl till Anneli Granstrand på 070-316 56 51 eller till Byamarknad@uppgrenna.com
Borden är ca 2 m långa och kostar 100 kr. Uppställning får göras efter kl 8.
 
Kan du
hjälpa till?
Vi behöver folk denna dagen för kaffeserveringen, parkeringen och för- och efterarbete. Dessutom träffas vi vid kl 18 dagen innan för förberedelser. Kan du hjälpa till vid något av dessa tillfällen, eller kanske bara en del av dagen är det bra om du anmäler det till Anneli också, så behöver vi inte jaga runt efter folk.
2014-06-20 Grillafton

En härlig midsommarkväll har varit och årets ljusaste tid är äntligen här! Vad kan väl då passa bättre än att samla grannar och bybor till en härlig grillkväll på vår vackra Byaträff!

Fredagen den 27/6 tänder vi grillen kl: 19.00

Ta med vad ni vill lägga på grillen, tillbehören ni tycker passar bra till och drycken ni vill ska rinna ner i strupen så får vi en helkväll där alla blir mätta och belåtna! Kaffe och kaka finns för den som vill ha något gott efter!

Vi i Byarådet önska alla hjärtligt välkomna
2014-06-18 Midsommar i Uppgränna
Äntligen är årets midsommar här! I Uppgränna firas den som vanligt på Sveriges vackraste plats, vår Byaträff. Stången kläs och allt förbereds kl. 10, men det är klockan 16 det händer! Då reser vi stången och inleder ringlekarna. Attraktionerna är desamma som tidigare år med hästskjutsar, kaffe med hembakt, korv, chokladhjul, luftgevärsskytte, lotterier, pilkastning, stafetter med mera.
Väl mött!

Inbjudan

2014-06-10 Arbetstillfällen 2 st.

Midsommarfirandet är den årliga händelse som drar mest folk till byn. För att det ska bli en toppenupplevelse för alla behöver Byaträffen fixas till med att slå gräs i slänterna, städa ur bodar och dass och liknande.

Vi startar på lördag den 14/6 kl 9 och får fika efter en stund.

Vätternrundan. Faktiskt drar ju Vätternrundan med sina 23 000 deltagare mer folk hit än midsommar... 23 000 personer innebär tyvärr en del skräp efter vägen, men i år kommer Byalaget i år att städa av sträckan genom Uppgränna, vilket Vätternrundan ger oss ersättning för.

Vi städar på söndag den 15/6 kl. 10. Sträckan är i första hand mellan Girabäcken och Ekhagen, men ser ni framöver cykelskräp efter vägen till Gränna eller mot Boeryd är det bra om det också tas om hand. Varselväst är obligatoriskt och finns att låna.

Väl mött på lördag och söndag!
2014-05-25 Familjeloppis 31 maj - 1 juni kl. 10-15

Nu är det dags igen för familjeloppis i Byagården. Familjerna Alvarsson, Karlsson, Norling m. fl. säljer kuriosa, nyttigt, roligt och märkesprylar.

Byalaget säljer hembakt fika!

2014-05-10 Utflykt i maj

Program för Tåkernutflykten den 18 maj
  • Samling vid Byagården kl 10.00 för samåkning
  • Besök på Sveriges vassaste Naturum - Naturrum Tåkern, som är helt klätt i vass. Här får vi stifta närmare bekantskap med Tåkern som av många anses vara norra Europas bästa fågelsjö. Vi får se om även prinsessan Estelles sagostig har hunnit invigas, vilket enligt plan ska ske i maj.
  • Besök vid Rökstenen, runstenen med världens längsta runskrift som fortfarande gäckar forskarna med sin gåta.
  • Besök vid Alvastra klosterruin där vi avnjuter egen medhavd picknickkorg. Alvastra är Sveriges äldsta kloster.
  • Från Alvastra avslutas dagen och vi åker hemåt igen. För de som vill kanske en glass i Hästholmens hamn lockar på hemvägen?
  • Vi räknar med att vara tillbaka i Uppgränna kl 15.00 (för de som inte äter glass)
Väl mött!
2014-04-09 Kristi Lidandes Väg

Långfredagen den 18 april kl. 10,00

Följ med oss och vandra den vackra fornminnesförklarade hålvägen där det förmodas att processionen ägt rum under långfredagen, Kristi Lidandes väg, i folkmun kallas hålvägen för "Kretti Li". Örjan Grennvall berättar under vandringen. Vi samlas vid Byagården i Uppgränna kl. 10,00 för att sedan ta bilen till Länsmansgården där hålvägen börjar. Vandringen tar ca en timma och därefter säljs fika i Byagården.

Varmt välkommen önskar Uppgränna Byalag
2014-04-09 Arbetsdag

Som några minns och några glömt har vi i byalaget koncentrerat årets arbetstillfällen till tre stycken då vi hjälps åt så många som möjligt att putsa upp vår gemensamma miljö. Nu är det april och det är dags för att lyfta Byagårdens renhet ett snäpp genom att gå igenom kök och golv lite extra. Utomhus tar några sig an vägrenarna innan gräset växer över skräpet och om vädret är välvilligt och händerna många kan några styka rödfärg på boden.

Nu undrar ni förstås när och hur, På lördag den 12/4 kl 9 startar vi. Framemot lunch serveras något tilltugg för att hålla humöret på topp.
Du gör skillnad, alla gör nytta, alla är välkomna!
2014-03-27 Information om bredband via fiberkabel

På tisdag den 1 april kl 18.30 kommer Jönköpings Energi till Byagården för att informera om möjligheterna till snabbt bredband via fiber.

De kommer att berätta om vad fiberbredband är, hur anslutning går till, vilka tjänster man kan få eller köpa till och mycket, mycket mer.

Om du är det minsta intresserad eller undrande, så är detta ett utmärkt tillfälle att få svar på dina frågor.

Byalaget kommer att sälja fika under kvällen.

Varmt välkommen!

2014-02-27 After Work med levande musikquiz

Den 7 mars ordnas en After Work i Byagården. Vi säljer som vanligt lite lättare förtäring och denna gång gästas vi av Bodil och Björn som har satt ihop en musikfrågesport till levande musik. Tiderna är ännu preliminära, men vi torde öppna dörrarna runt kl 18 och serverar maten någon halvtimme senare.
Varmt välkommen!
2014-02-07 Byastämma

Kallelse till Byastämma söndagen den 24 februari 2013, kl.16.00 i Byagården i Uppgränna

Du är välkommen till stämman för att delta i besluten om hur vi ska fortsätta vår utveckling i Byalaget. Stämman är Byalagets högsta beslutande insats och det är viktigt att du är med. Byalaget bjuder på smörgåstårta.


Gammalt

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

| E-post: info@uppgrenna.com | Webbansvarig | Uppdaterad 2016-12-18 |