Liten logga    Textlogga    Liten logga

 

Startsidan

Aktiviteter

Stadgar

Bygd & Byalag

Kontakt

Foton

E-post

2013-09-15 MAGISKA HÄSTENS DAG En Medeltida Höstmarknad
Nu är det dags för förra årets succé, Magiska hästens dag den 29 september kl. 10-15

En spännande dag för hela familjen med hästar, riddare, historiskt skådespel, medeltida marknad, ponnyridning, barnens fiskdamm, god mat på Uppgrännas byagård och mer därtill...

Att boka bord på vår medeltida Höstmarknad kostar 200:- per bord.

Historiskt skådespel : 1708 brann Uppgränna by på den Helige Mikaels dag, den sista helgen i september. Branden spred sig också upp för berget till Brahehus som i lågorna blev den ruin vi idag ser på bergets kant.

Välkomna!

2013-08-28 Anslagstavlan - En köp-, sälj- och marknadsföringsplats
Har du något att köpa eller sälja, så gör det här! Nu finns en yta på hemsidan där du som medlem kan annonsera saker som du vill sälja, köpa, byta etc. Har du en verksamhet att puffa för går det också bra eller om du söker någon som kan passa katten eller barnet en kväll. Du når anslagstavlan via knappen till höger på denna sida.

Vi prövar detta ett tag får vi se om det blir en bra funktion. Det är du som kan fylla sidan med innehåll!

2013-08-21 Nu ser vi hösten an!
Tack ni deltagare på arbetsdagen! Det var glädjande att se fler än vanligt utanför styrelsen och vi fick en hel del gjort. All grönska är borta från staket och grusplan och det förstnämnda är nu bländande vitt. Stigen till Brahehus är uppsnofsad och köket är skinande rent och välordnat.

Under hösten kommer flera aktiviteter. Först ut är Magiska hästens dag, med mycket hästar, riddare och folk från medeltid och nutid, marknadsstånd, matservering och mycket mer. Därefter kommer en After Work den 11 oktober och efter den är det inte långt till granresning, lucia och julgransplundring...

Ni är alla välkomna till hösten 2013!

Inom kort kommer hemsidan att kompletteras med en avdelning för information om gruvplanerna för Norra Kärr och vi planerar också för någon form av köp-och-säljavdelning där du som medlem kan annonsera om sådant du vill kränga eller skaffa. Vill du ha fatt i en soffa, bil, barnpassare, kattvakt eller om du säljer slöjd, prylar, höns eller erbjuder trädgårdstjänster ska du kunna göra det här. Blocket blir ett minne blott...

2013-07-13 Byaloppis & marknad 3 augusti
Lördagen den 3 augusti mellan kl 10-15 arrangerar Uppgränna byalag marknad och loppis i och kring Uppgränna Byagård (Karta).

Skynda dig att boka bord på tfn 0390-210 21. 100 kr/bord och vi kommer vara både ute på gården (tält om det regnar) och inne i lokalen. Fika kommer att säljas av byalaget och korvgrillning mm finnas ute på gården.

Vill du inte vara med och sälja så välkommen dit och fynda!

Välkomna!

2013-07-07 Projektfolder Riket i Riket
Nu finns foldern Riket i Riket att ladda ner på vår sida om
Bygd & Byalag.

Foldern är ett av resultaten av projektet Riket i Riket som Elisabeth Magnusson drev under våren. Öppna och läs om sevärdheter i Uppgränna med omnejd!

2013-06-25 Grillkväll med lottdragning
Midsommar har passerat och det är dags att avrunda Byalagets aktiviteter det första halvåret med en grillkväll på Byaträffen.

Lördag 29/6 kl. 19 har vi grillen varm. Du tar med dig mat och dryck och vi bjuder medlemmarna på kaffe och kaka

Lottdragning: Till kaffet dras vårens Halva-pottenlotteri, så har du inte köpt dina lotter (ā 100 kr) än, så är det hög tid nu. Sista försäljningen sker under kvällens första del.

Även några vanliga slutsiffrelotter finns till försäljning om du föredrar mindre risker och mindre vinster...

2013-06-18 Fira midsommar med oss!
Äntligen är årets midsommar här! I Uppgränna firas den som vanligt på Sveriges vackraste plats, vår Byaträff. Stången kläs och allt förbereds kl. 10, men det är klockan 16 det händer! Då reser vi stången och inleder ringlekarna. Attraktionerna är desamma som tidigare år med hästskjutsar, kaffe med hembakt, korv, chokladhjul, luftgevärsskytte, lotterier, pilkastning, stafetter med mera.
Väl mött!

Inbjudan

2013-06-12 Arbetsdag på Byaträffen

På lördag är det dags att rusta upp Byaträffen, så vi är redo att ta emot flera hundra gäster på midsommarafton. Vi träffas kl. 9 och är vi några stycken ska vi kunna vara klara framåt lunch utan problem. Vi bjuder på lite fika i halvlek.

I första hand är det grässkötsel och städning av bodar och dass som står på programmet. Finns tid och folk är Byagårdens grusplan i behov av ogräsrensning också.

Känn dig manad! Ju fler vi blir, desto roligare har vi.
2013-05-13 Familjeloppis 18-19 maj kl. 10-15

Nu är det dags igen för familjeloppis i Byagården. Familjerna Alvarsson, Karlsson, Norling mfl. säljer kuriosa, nyttigt, roligt och märkesprylar.

Hembakt fika!

2013-05-12 Berättelser i Girabäcken 19 maj

På söndag den 19 maj kl. 15 kommer Inger A att berätta om Uppgrännas hittills största industri, sandstensbrottet i Girabäcken. Per W kommer att berätta om Vättern och vad det döljer sig för spännande ting under ytan. Ni som är riktigt minnesgoda kanske kommer att känna igen en del från en liknande aktivitet i september 2011, men det skadar inte att friska upp minnet lite! Efter berättandet säljs grillad korv och bryggt kaffe i strandkanten.

Girabäcken är som allra vackrast nu, så även om ni inte skulle ha möjlighet på söndag, åk dit en annan dag och njut av lungört, blåsippor, vitsippor och annat!

2013-03-10 After Work med film

Vi startar byalagets år med en After Work nu på fredag den 15/3. Förutom enklare förtäring kommer vi att visa en film som Roland Aldorsson spelat in i byn för rätt länge sedan...
2013-02-07 Byastämma

Kallelse till Byastämma söndagen den 24 februari 2013, kl.16.00 i Byagården i Uppgränna

Du är välkommen till stämman för att delta i besluten om hur vi ska fortsätta vår utveckling i Byalaget. Stämman är Byalagets högsta beslutande insats och det är viktigt att du är med. Byalaget bjuder på smörgåstårta.

2013-01-12 Knutsdans med julgransplundring

På tjugondedag knut på söndag den 13/1 dansar vi ut julen i Byagården. Dansen börjar kl. 16.00 prick, så att vi ska hinna några varv innan tomtefar avbryter. Kaffe med smörgås serveras. Alla är välkomna, med eller utan barn!

Gammalt

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

| E-post: info@uppgrenna.com | Webbansvarig | Uppdaterad 2013-02-10 |