Liten logga    Textlogga    Liten logga

 

Startsidan

Aktiviteter

Stadgar

Bygd & Byalag

Kontakt

Foton

E-post

2012-12-05 Lucia

Lördag den 8 december kl 16.00 är det äntligen dags igen för vårt luciatåg. Barn och ungdomar tränar för fullt och några lite vuxnare förbereder allt annat spännande som ska ske, t.ex. auktionen, lotterierna och fikat. Vi utlovar en luciafest av traditionellt märke. Välkomna!
2012-10-17 After Work

Nu på fredag den 19:e blir det After Work i Byagården. Kom och mingla lite med bekanta eller kanske lär känna någon ny person lite bättre. Lena, Maria och Lillemor kommer att duka fram något trevligt att äta och dricka.

Vi smyger igång vid 18.30, men maten är nog klar lite senare. Välkomna!

2012-09-24 Höstmarknad - Helt ny aktivitet!
På söndag den 30/9 hålls en medeltida höstmarknad vid Byagården. Här bjuds på massor av aktiviteter som hästuppvisning, marknad med lokala produkter, riddare och slagskämpar med mera. Dagen genomförs till förmån för föreningen Svenska Hästars Värn.

Mer information finns i denna pdf-fil

2012-09-19 Musikalisk hjärngympa 21/9
Denna gång är det inte jobb på gång, utan meloditävling eller musikquizz. Rolf har laddat grammofonen med en salig blandning och Annika ska guida oss genom frågorna. Detta och en kvällsmatsmacka bjuds man på för bara 50 kr i Byagården kl. 19. Välkomna!
2012-08-28 Arbetsdag den 1/9!

Under 2011 bytte vi strategi för att få saker och ting skötta runt Byagården och Byaträffen. istället för att ett litet gäng, främst styrelsemedlemmar, samlades varje tisdag och arbetade har vi nu för tiden tre arbetsdagar varje år där vi hoppas att så många medlemmar som möjligt kan sätta av en tre-fyra timmar en lördag för att bidra till trivseln runt om i byn.

Nu är det dags för höstens arbetsdag, där två, kanske tre personer behöver göra vid Brahehusstigen medan några andra tar ner vikväggen i stora salen. För övriga finns en del som behöver göras på Byaträffen med målning och en del markarbeten. Är vi många kanske vi hinner måla staketet runt Byagården också eller fixa bort lite ogräs ur gruset.

Vi ses väl på lördag kl. 9?

2012-07-23 Fynda på auktion!

Nu är det dags för sommarens byauktion i Uppgränna! Där kommer att finnas många fynd för köpsugna och det är en bra möjlighet för dem som vill sälja att göra sig en hacka på olika grejor. På marknadsdelen kommer det också att säljas mångahanda varor alltifrån hantverk och livsmedel till loppisprylar. Korv och smörgås med dryck serveras också och lotter säljs.

Lördagen den 4 augusti. Visning från kl. 10, auktion kl. 11
Missa inte detta!

2012-06-30 Kanonkväll

Igår kväll låg Byaträffen som en spegel i stiltjen och grilloset svävade stilla över bygden när ett trettiotal medlemmar njöt av den ljumma junikvällen ätandes diverse medhavda maträtter.

PS. Redan nu är det dags att fundera över om du har något du vill sälja på auktionen den 4 augusti!

2012-06-23 Nästa aktivitet: Grillfest!

Så här års är det tätt mellan begivenheterna, Nyss har midsommarn varit med ett fantastiskt väder på Byaträffen, helt i strid med olycksprognoserna i förväg... och nu är det dags för årets grillfest. Du som är medlem, ta med det du vill äta och dricka på fredag 29/6 kl. 19, så håller byalaget med glöden! Vi fixar också kaka och kaffe till alla deltagare.

2012-06-06 Snyggt!

Just ordet snyggt är kanske inte det vi förknippat med golvet i Byagården, men nu är det mer aktuellt än någonsin. I förra veckan lades det in ett nytt, fräscht golv med stenmönster. Under arbetsdagen tidigare i vår målades dessutom de övre salarna om, så vår Byagård har nu piffats till ordentligt.

Midsommar är i antågande och nästa arbetsdag den 16/6 ska ägnas åt att förbereda Byaträffen inför den festen. Vi börjar vid kl. 9 och mer info kommer på anslagstavlor och e-post.

2012-05-12 Gökotta
Ni missar väl inte att det är den årliga gökottan på Kristi Himmelfärdsdag? 17 maj Kl. 9 samlas vi vid Kaxtorp och intar medhavd kaffekorg vid Norra Kärr. Möjligen får vi träffa någon av gruvbolagets representanter. Det kommer besked i veckan.
2012-05-12 Kuriosaloppis med fika
På Toragården hölls tidigare ett årligt loppis med kaffeservering och massor av olika prylar. I år fortsätter den traditionen i Byagården den 19-20 maj, kl. 10-15. Byalaget säljer hembakt fika. Välkomna hälsar familjerna Norling, Alvarsson, Karlsson m. fl.
2012-04-25 Tipspromenad
I helgen lär det bli vackert väder. Det tycker jag ni ska utnyttja genom att gå byalagets tipspromenad på söndag den 29 april kl. 14. Vi träffas vid Byaträffen denna gång och promenaden blir ca 2,5-3 km. Vi tar ut en startavgift och i den ingår fika också. Välkomna!
2012-04-09 Arbetsdag
Nu är det vår! Då spritter det väl i kroppen av lust att vårfeja i och runt Byagården? Vi förstår det och arrangerar därför en arbetsdag på lördag kl. 9. Mest blir det målning, köksstädning och skötsel av tomten, men även skräpplockning i vägrenarna om folk och tid räcker. Du är varmt välkommen!

Om du har tid, så börjar förberedelserna redan på onsdag kl. 18 med bortplockning och målningsmaskering, så kom gärna förbi då med.

Vi ses där!
2012-03-20 Modevisning

Den 3 april kl. 18.30 visar Inger Karlsson från Tranås vårens Capricollektion. Detta blir sista gången, så det är även total utförsäljning av kläder från Capri, Soya och Green House.

Passa på att fynda snygga kläder inför våren och sommaren!
Byalaget säljer fika. Välkomna!
2012-02-22 2012

Nu har vi kommit en bra bit in i 2012. En preliminär aktivitetslista är dels utskickad, dels tillgänglig här i vänsterkanten. Kontaktlistan till Byarådet är också uppdaterad. Vi tackar Ingemar och Anne för deras tid i styrelsen och välkomnar istället Åsa Wass och Calle Bergdahl som har valts till suppleanter detta året. Bygälden är oförändrad från förra året och redovisas även den under kontaktlänken.

På cykelvägsfronten har det rört sig lite grand genom att Byalaget lämnat in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige och vi har också fått ett mailsvar från Ann-Mari Nilsson. Båda dessa redovisas under GC-vägsknappen till höger.

Väl mött på våra aktiviteter under 2012!
2012-01-15 Knutsdansen dansad
I fredags dansades julen ut ur Uppgränna. En mängd entusiastiska barn och vuxna tog sig an de små grodorna och fick en lektion i hur man plägade så förr i världen.

Vi hade besök från den nystartade webbtidningen Vista Härold. Följ länken så hittar ni text och foto från Byagården tillsammans med mycket annat från bygden!

2012-01-09 Knutsdansen närmar sig fort
Nu är vi inne i januari och årets första aktivitet, Knutsdansen, går av stapeln på fredag kl. 18 i Byagården.

Ta med föräldrar och morföräldrar, barn, barnbarn och närmsta grannen och kom och delta runt granen eller bara som publik!

Bakgruppens goda frallor och kaffe finns uppdukat och mest troligt kommer tomten förbi en sväng

Välkomna!

Gammalt

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

| E-post: info@uppgrenna.com | Webbansvarig |Uppdaterad 2013-02-24|