Liten logga    Textlogga    Liten logga

 

Startsidan

Aktiviteter

Stadgar

Bygd & Byalag

Kontakt

Foton

E-post

2010-12-29 Lucia med kalender
Luciatåget var som vanligt bättre än någonsin. Christina, Magnus, Björn och Åsa och alla barnen gör ett jättejobb med att fixa till detta åt oss. Ett stort tack!

Ett nytt inslag under kvällen var försäljning av kalendrar med uppgrännabilder. Vi har fortfarande några kvar, så kontakta Arne tel. 211 60, så får ni en egen. De kostar 100:- och är i A4-format.

2010-11-08 Luciaauktion
Fredagen den 10 december kl. 18 blir det traditionsenlig luciatablå med auktion, lotterier, kaffe m.m, m.m. Dessförinnan kommer alla hugade barn att ha övat några gånger. Tider och annan info finns under knappen till höger!
2010-11-02 Musik!
Den 12 november har Rolf än en gång laddat skivspelaren med ny och halvgammal musik (från 40-talet och framåt). Kl. 19 vevas grammofonen igång och musikfrågorna haglar som ett stilla sommarregn över alla hugade deltagare. Det blir också lite enklare förtäring.
Välkomna!

Inbjudan här.
2010-10-18 Modevisning
Torsdagen den 21 oktober är det modevisning i Byagården. Med början 18.30 visar Inger Karlsson från Tranås kläder av tre danska märken.
Byalaget står för serveringen. Välkomna!
2010-10-05 Uppdatering
Tiden går fort och en hel del har hänt sedan förra uppdateringen av denna sida. Loppishelgen har varit med en hel del våffelätande spekulanter på allsköns bra-att-ha-saker. Auktionen är också den förbi. Det är också ett fint tillfälle att fynda, fika och fabulera med bekanta. Sistlidna fredagkväll hölls ett After Work i byagården. Över fyrtio personer gled in på texmexbuffé med kaffe och kaka. Eftersom de som var där uppskattade kvällen kommer det att komma liknande aktiviteter i vår.
2010-07-29 Auktion!
Lördagen den 7 augusti är det byaauktion och marknad på Byaträffen. Marknaden och visningen börjar 10.00 och auktionen kl. 12.00.

Har du grejor att sälja? Lämna antingen in dem för auktionsförsäljning eller boka ett marknadsbord! Inlämning sker 30/7 och 6/8 mellan kl. 18 och 20.

Mer info under auktionsknapppen till höger.
2010-07-09 Gång- och cykelvägen
Som alla vet kämpar byalaget för en cykelväg från Gränna och ut till Uppgränna, eller tvärt om. Mest kämpar vår arbetsgrupp och de kommer i fortsättningen att lägga ut intressant material på denna webbplats, under GC-vägsknappen ner till höger. Titta gärna in där ibland och se vad som händer! Nu ligger t.ex. en färsk lägesrapport och väntar på att bli läst.
2010-06-27 Loppis och auktion
Nu är det dags att inventera om ni har något ni vill sälja under sommaren. Byalaget arrangerar två olika evenemang på samma tema.

Först ut den 17 och 18 juli är loppishelgen i och utanför Byagården. Det finns fortfarande några lediga bord. Ring Anna Lindekrantz om du är intresserad av en plats.

Den numera traditionella inlämningsauktionen är i år den 7 augusti. Örjan Grennvall tar emot saker du vill sälja den dagen. Det finns också då plats för hantverk och försäljningsbord.

Mer info om dessa evenemang finns under knapparna i högerspalten.

2010-06-13
Kulturhistoria i vardande
Vårt byalag är lyckosamt nog att ha en Bakgrupp. Dessa damer träffas varje månad och fyller frysen inför stundande aktiviteter, nu närmast midsommar. När vi hyr ut Byagården finns det också, tack vare bakgruppen, möjlighet att servera hembakta frallor och/eller kaffebröd. Toppen! Fina på bild är de också, Gun-Britt, Maj-Britt, Solveig, Britta och Ingrid.
2010-05-16
Kulturhistoria i nutid.
Vill man se hur en gärdsgård byggs ges chansen lördagen den 29/5 då Hans-Göran och Lillemor bygger den avslutande delen av sin gärdsgård. Alla är välkomna att se hur det går till. Kaffe med bulle är utlovat.
2010-05-16
Hörde göken...
gjorde vi tyvärr inte, men vi som deltog i årets gökotta hos Göran på Skogstorp fick oss ändå en stunds trevlig samvaro. Vädret var väl inte det allra soligaste, så det fick bli fika inomhus. Där sprakade det så hemtrevligt i kakelugn och vedspis, så det gick ingen nöd på oss.
2010-04-18
Det är vår!
Jo, så är det. Då återstartar aktiviteterna runt Byagården och Byaträffen.

Vårstädning av Byagården nu på lördag den 24 april kl. 9.00. Vi ser gärna många mycket glada människor denna dag då vi putsar till lokalerna. Kaffe blir det vid en väl vald tidpunkt.

Byaträffen putsas upp med färg och annat på måndagar kl 18.

Byagården är inte färdigrenoverad än. På tisdagar kl 18. arbetas det där med trapplagning, isolering och annat som behövs.

Vi är en ideell förening och det krävs förenade krafter för att vi ska kunna vara den aktiva förening vi vill vara och kunna använda och hyra ut den fräscha, fina lokal vi vill. Just Du och Din insats är en viktig del av Uppgränna Byalag. Därför är du hjärtligt välkommen till Byagården eller Byaträffen vid dessa tillfällen!
2010-04-02
Måndagsträffar

Äntligen släpper vintern sitt järngrepp över bygden. Det tydligaste tecknet på detta (förutom snösmältning, sol, fågelkvitter och tussilago) är att Måndagsträffarna startar igen. Nu ska det göras bättre och finare runt Byaträffen. Ingemar och Göran ska inte behöva göra allt själva, eller hur? Kom därför till byaträffen på måndagar kl. 18 (första träffen den 12/4). Du kanske kan en, två eller flera veckor, men alla insatser är välkomna!

2010-02-07
Byastämma

Idag avhölls 2010 års byastämma i Uppgränna Byagård. Mycket avhandlades och endast lite grand kan nämnas här. Håkan, Anna och Pernilla hade avböjt omval till Byarådet och stämman valde Lillemor Gustafsson, Lars Karlsson och Lena Eriksson att ersätta dem. Som ersättare för att ersätta ersättaren Lillemor valdes Maria Levinsson.

Utöver de obligatoriska punkterna informerades om Byarådets funderingar på eventuell tillbyggnad/handikappanpassning, om arbetet med cykelväg, vindkraft samt om vad som händer i vår vänförening, Uppgränna samfällighetsförening. Efter kaffe med ostkaka, där hela intäkten på 3 100 kr kommer att gå till Haiti genom Radiohjälpen, berättade Per Skenberg om sina perioder som FN-soldat i norra Afghanistan. Vi fick höra om landets historia och seder, om soldatvardagen och möten med lokalbefolkningen och mycket mer. Allt ackompanjerat av Pers trevliga bilder.

2010-01-20
Byastämma den 7 februari

Den 7 februari kl. 16 är det dags för Byalagets högsta beslutande organ att sammanträda. Då är nämligen alla medlemmar välkomna att säga sitt på Byastämman, eller årsmötet som andra föreningar kallar det. En programpunkt är Per Skenbergs berättelser från tiden som FN-soldat i Afghanistan. Missa inte den!

Se hela dagordningen under knappen i högerspalten.
2010-01-19
Pressmeddelande: Julen är slut!

Och ut for den med pompa och ståt vid Byalagets julgransplundring. Till toner av Magnus Johanssons eminent three quartet och under Christinas erfarna ledning dansades såväl "Å flickan hon går i ringen" som "Grinolles visa". I höjd med "Nu har vi ljus här i vårt hus" kom det glada utropet: Tomten kommer! I år hade han tur och fick skjuts sista biten med en ponnyren. En hel säck med godis förde han också med sig. Slutligen inmundigades ett trevligt fika, som Solveig och Ingemar dukat upp.

Några dansanta deltagare fastnade, om inte på film, så i alla fall i en kamera:
2010-01-06
Knutsdans med julgransplundring

Äntligen är det dags för Knutsdans igen! Detta är ett jättebra tillfälle att språka med grannar och bekanta, leka små grodorna eller se på andra barn och vuxna som dansar runt granen, se om jultomten kommer och fika på hembakta smörgåsar med kaffe.

Byagården, onsdag den 13 januari kl. 18.00.

Du och alla de dina är välkomna!

Gammalt

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

| E-post: info@uppgrenna.com | Webbansvarig | Uppdaterad 2012-04-09 |